OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Olomouc.eu - oficiální informační portál

Z regionu

Olomouc.eu - oficiální informační portál Zdroj: Olomouc.eu - oficiální informační portál |

Olomoucká muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

16. 5. 2024 | V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a další zajímavá místa v neopakovatelné večerní atmosféře. Olomoucká muzejní noc již tradičně zpřístupní i prostory, které jsou v průběhu roku otevřené jen výjimečně.

OBRAZEM: Centrum města zaplnil Den pro rodinu

16. 5. 2024 | Návštěvníci všech generací zaplnili ve středu 15. května olomoucké Horní náměstí, kde se slavil Mezinárodní den rodiny. Celodenní pestrý program nejen na pódiu, ale i u desítek stánků poskytovatelů sociálních služeb a volnočasových aktivit přilákal do centra stovky dospělých, dětí i seniorů.

Zlato za krev. Dárci dostali na radnici medaile

15. 5. 2024 | Nealkoholickým růžovým vínem si v úterý 14. května připili na radnici čestní dárci krve s primátorem Miroslavem Žbánkem, hejtmanem Josefem Suchánkem a prezidentem Českého červeného kříže Markem Juklem. Všichni dostali zlaté Janského medaile za čtyřicet bezplatných odběrů.

Předláždění tř. Svobody na pět týdnů uzavře jeden směr

15. 5. 2024 | Zvlněnou dlažbu ze žulové kostky na tř. Svobody čeká oprava. Výrazně zhoršený stavebně technický stav vozovky v blízkosti tramvajové zastávky Náměstí Hrdinů omezil v posledních týdnech povolenou rychlost na 30 kilometrů v hodině. Na základě vyhodnocení informací z vývrtu sond byl naplánovaný rozsah opravy. V pondělí 20. května začnou Technické služby města Olomouce pracovat na předláždění úseku od přechodu u tramvajových zastávek na náměstí Národních hrdinů po křižovatku s Vančurovou ulic ...

Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

15. 5. 2024 | Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopadu. Práce, které stavební firma zahájí 20. května, budou řešit splaškovou kanalizaci, dešťovou kanalizaci, hospodaření s dešťovými vodami, rekonstrukci komunikace, chodníků i veřejného osvětlení. Jde o pilotní projekt modrozelené infrastruktury.

Město podpoří dobrovolné hasiče

14. 5. 2024 | Město uvolní 800 tisíc korun na podporu činnosti dobrovolných hasičů. Včera zástupci jednotlivých sborů přišli na radnici podepsat smlouvy.

Přehled o prázdninovém provozu MŠ 2024

13. 5. 2024 | Mateřské školy v Olomouci mají provoz i v prázdninových měsících. S rodiči dětí mají předem dohodnutý termín provozu. Zpravidla to bývá jeden prázdninový měsíc.

Program pro všechny generace, to je Den pro rodinu na Horním náměstí

10. 5. 2024 | Na Mezinárodní den rodiny, který připadá na 15. května, připravilo město Olomouc program pro všechny generace. Na Horním náměstí se budou prezentovat poskytovatelé sociálních služeb a volnočasových aktivit. Na pódiu se od 10 do 18 hodin vystřídá pestrá paleta hudebních a tanečních vystoupení.

Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

10. 5. 2024 | Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízení bude zahájeno v pondělí 6. května v 10 hodin. Registrace na webové adrese olomouc.eu/eaukce bude možná do úterý 21. května do 10 hodin. Elektronická aukce začne 27. května opět v 10 hodin.

Taneční inscenace Freedom in Motion poprvé v Centralu

7. 5. 2024 | Inscenace Freedom in Motion, která vzniká v koprodukci s Muzeem umění Olomouc v nově otevřeném prostoru CENTRAL, je poslední premiérou souboru baletu Moravského divadla v této sezoně. Skládá se ze dvou autorských choreografií WHITEflag day a Inventing Freedom, které si pro olomoucké publikum připravili choreografka Roberta Ferrara a choreograf Štěpán Pechar. Světová premiéra se uskuteční ve čtvrtek 9. května a II. premiéra 11. května, obě jsou součástí programu festivalu Divadelní Flora. ...

Pokračuje rekonstrukce Dlouhé ulice. Na Lazcích se opraví i autobusová zastávka

6. 5. 2024 | Dlouhou ulici v Olomouci čeká druhá etapa rekonstrukce, naváže na loni opravenou část. V pondělí 13. května začne oprava posledního 365 metrů dlouhého úseku směrem ke křižovatce s ulicí Dobrovského, trvat bude do 17. června. Společně s opravou Dlouhé ulice začne také rekonstrukce autobusové zastávky Finanční úřad směrem na Lazce. Ta by měla skončit v průběhu srpna.

Den otevřených lesů v okolí Lošova

6. 5. 2024 | Vydejte se do lesů do okolí Lošova! Uvidíte nejen práci lesníků, ale dozvíte se od nich, jak les funguje a co všechno obnáší péče o něj. Den otevřených lesů pořádá v sobotu 18. května Sdružení vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů. Do 3. ročníku akce pro veřejnost se znovu aktivně zapojují i Lesy města Olomouce.

Květnové listy s tvarůžkovým králem míří do schránek

6. 5. 2024 | Milovníci lesa, pozor! Nejnovější Olomoucké listy obsahují chybu. Na straně 17 jsme omylem použili loňskou pozvánku a přišli na to pozdě… Takže ve skutečnosti do městského lesa můžete vyrazit v sobotu 18. května od 9 hodin, a to do Lošova. Vše ostatní je v tomto vydání v pořádku. Za zmatky se omlouváme.

Dopřejte dětem léto plné zážitků. Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

3. 5. 2024 | Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální politiky města, které už osm let zřizuje Fond pomoci olomouckým dětem. Rodiče s nižšími příjmy z něj mohou čerpat příspěvky na školní i mimoškolní aktivity svých potomků, mimo jiné právě na letní tábory.

Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

3. 5. 2024 | Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stojanových míst pro parkování jízdních kol, parkovacích boxů pro sdílená jízdní kola nebo elektrokoloběžky a sdružených míst kombinující obě varianty.

Generálním partnerem Moravské filharmonie je Veolia Energie

2. 5. 2024 | Spojení nadnárodního potenciálu Moravské filharmonie Olomouc s mezinárodní skupinou Veolia dalo vzniknout novému partnerství. Pro následující dvě koncertní sezony se společnost Veolia Energie ČR stává generálním partnerem Moravské filharmonie Olomouc.

20 let v EU – Olomouc vydává svou první eurobankovku. Slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

25. 4. 2024 | Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví Olomouc dvacetileté výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Téma Evropy se letos promítne i do studentského Majálesu.

Spolupráci s americkými hasiči reaktivoval Pavel Zbořil

25. 4. 2024 | Deset hasičů z amerického partnerského města a regionu Owensboro v Kentucky tráví tento týden v Olomouci. Většina z nich je v Evropě poprvé.

Začala jarní výstava Flora Olomouc. Návštěvníky přenese do Galaxie květin

25. 4. 2024 | Vesmír a tisíce květin v jedinečných floristických aranžmá. Tyto dva světy v sobě spojuje hlavní expozice na letošní jarní výstavě Flora Olomouc. S podtitulem Galaxie květin se koná od čtvrtku 25. do neděle 28. dubna na Výstavišti Flora Olomouc.

Další kroky v procesu slučování Moravské filharmonie a Moravského divadla

25. 4. 2024 | Vedení města Olomouce pokračuje v dalších krocích procesu slučování Moravské filharmonie a Moravského divadla v jednu instituci. Po březnovém rozhodnutí zastupitelstva o formě sloučení, zasedla k diskusi o zřizovací listině nová pracovní skupina tvořená zástupci jednotlivých politických klubů. Město zároveň spustilo nový web, kde přehledně informuje o krocích a důvodech, které k rozhodnutí spojit obě kulturní instituce vedou. ...



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Kriminalisté zadrželi dvě ženy, které vydělávaly na prodeji psů

Praha - V průběhu loňského roku se kriminalisté, na základě trestního oznámení podaného neziskovou organizací na ochranu zvířat, začali zabývat podezř ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Muž z Olomouce chtěl zhodnotit úspory investicí do kryptoměny, přišel o miliony

V Olomouci se stal 67letý muž obětí podvodníka, který ho připravil o dva miliony dvě stě tisíc korun. Muž chtěl zhodnotit své úspory investicí do kryp ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...



Neděle 19.5.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes