OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Regionální zpravodajství iDNES.cz - Olomoucký kraj

Z regionu

Regionální zpravodajství iDNES.cz - Olomoucký kraj Zdroj: Regionální zpravodajství iDNES.cz - Olomoucký kraj |

Stráský překonal v Götzisu metu 8000 bodů, českým mistrem je Helcelet

19. 5. 2024 | Vilém Stráský překonal na prestižním mítinku v Götzisu poprvé desetibojařskou hranici 8000 bodů. Svěřenec bývalého světového rekordmana Romana Šebrleho nasbíral 8016 bodů a obsadil 13. místo.

Řidičku překvapila mokrá silnice, dodávka skončila po nehodě na střeše

19. 5. 2024 | Mokrá silnice zřejmě překvapila řidičku Škody Fabie, která způsobila v neděli dopoledne nehodu obce Libivá na Olomoucku. S autem se dostala do protisměru, kde se srazila s protijedoucí dodávkou. Nákladní auto skončilo na střeše.

Průjezd centrem Olomouce zkomplikuje oprava zvlněné vozovky na rušné třídě

19. 5. 2024 | Na dopravní komplikace se musí na několik týdnů připravit řidiči i cestující MHD v centru Olomouce, a to kvůli opravě třídy Svobody. V pondělí zde začne velké předláždění za 1,15 milionu korun nutné kvůli havarijnímu stavu ohrožujícímu bezpečnost projíždějících aut.

Střet vlaku s člověkem zastavil provoz na trati mezi Olomoucí a Prostějovem

18. 5. 2024 | Na trati mezi Olomoucí a Prostějovem srazil po sobotním poledni vlak člověka. Provoz na trati mezi Olomoucí a Blatcem byl přerušen a místo vlaků jezdily autobusy náhradní dopravy. Dálkové vlaky linky R12 jezdily odklonem přes Přerov a nabíraly zpoždění.

Nehoda kamionu na osm hodin zastavila provoz na D35 u Olomouce

18. 5. 2024 | Kvůli nehodě kamionu byla dnes časně ráno uzavřena dálnice D35 u Olomouce-Nemilan ve směru na Mohelnici. Plně obnovit provoz se podařilo po více než osmi hodinách. Při nehodě se nikdo nezranil, policisté dopravu odkláněli na vedlejší silnice.

Secesní radnice v Prostějově dodnes zamotá hlavu milovníkům stavitelství

18. 5. 2024 | Radnice v Prostějově, která dodnes nese přízvisko Nová, slaví tento týden 110. narozeniny. Radní v ní začali úřadovat 14. května 1914, uchvátila hlavně svou výzdobou s architektonickými prvky secese a historismu. Kromě toho jí dominuje více než šedesátimetrová věž.

Jahody díky teplému počasí dozrály dříve, samosběr se rozjel naplno

17. 5. 2024 | Kdo má chuť na čerstvé jahody, může už za nimi vyrazit přímo na pole. Díky teplému počasí začala sklizeň sladkých plodů v kraji přibližně o tři týdny dříve, než je obvyklé. Ve čtvrtek si první zákazníci natrhali jahody na samosběrech v Prostějově a Olomouci. Kvůli mrazům jich ale bude méně

Na muzejní noc v Olomouci a okolí lákají kaple, bunkr i nepřístupná zvonička

17. 5. 2024 | Muzejní expozice, výstavy v galeriích i potrubní poštu v útrobách fakultní nemocnice dnes prozkoumají lidé při Olomoucké muzejní noci. Do akce, při níž do pozdních hodin zůstanou otevřené brány mnoha atrakcí, se letos zapojí šest desítek institucí. Zahájení je v plánu v 17 hodin ve Ztracené ulici.

Nájemné ve velkých městech dál zdražuje, nových domů s pronájmy vzniká minimum

17. 5. 2024 | Přestože se podle statistik inflace spotřebitelských cen v meziročním srovnání letos konečně vrátila na úroveň kolem dvou procent, u nájmů to zatím ve většině velkých měst Olomouckého kraje neplatí. Olomouc je dokonce spolu s Hradcem Králové místem, v němž rostla průměrná činže v Česku nejvýrazněji, jak vyplývá z dat Rent Indexu poradenské společnosti Deloitte.

Z vrtulníku na Olomoucku za letu upadly dveře, už týden se je nedaří najít

16. 5. 2024 | Na neobvyklý předmět mohou nyní narazit houbaři, turisté nebo i místní obyvatelé v okolí obce Luká na Olomoucku. V lese, ale možná také na sousedním poli, zde totiž leží dveře od kabiny vrtulníku. Ty z něj upadly za letu z neznámé příčiny a právě jejich nalezení by ji mohlo objasnit.

Tomajko: Jádro v Olomouci zůstává, jako vždy. Zatím z toho mám dobrý pocit

16. 5. 2024 | Led na olomouckém zimním stadionu je v současnosti rozpuštěný, přesto je plecharéna zaplněná hokejisty. A pořádně zpocenými. Mora odstartovala v pondělí neoblíbenou letní přípravu. „Je to takové nutné zlo, nechutná skoro nikomu, ale je potřeba tohle dělat. Každopádně je tu sranda, což je důležité,“ říká 35letý útočník Lukáš Nahodil. Redakce MF DNES nahlédla, jak ono „nutné zlo“ vypadá.

Lázně Bludov po oznámené likvidaci nekončí, naopak je brzy vylepší miliony

16. 5. 2024 | „Lázně v likvidaci.“ Takový nápis se v těchto dnech objevil na webu Státních léčebných lázní Bludov ze Šumperska, což mohlo vyděsit řadu klientů zvyklých na tamní péči. Stát i nový vlastník uklidňují, že jde o formalitu a žádné omezení či dokonce uzavření nehrozí.

Měl skončit s fotbalem. Teď píše s olomouckým béčkem historii

16. 5. 2024 | Když dostane otázku, zda se minulý víkend více těšil na duel za B, nebo A tým fotbalové Sigmy, pousměje se a poví: „Jsou to zcela odlišné věci. Já jsem v první řadě moc rád, že můžu naskočit do prvoligového zápasu. Těším se na každé utkání, které mě čeká.“ Diplomatické odpovědi třiadvacetiletého kapitána olomouckého béčka Štěpána Langera se nelze divit.

Taktika turistického ruchu se mění, základem jsou však různé výhody a slevy

16. 5. 2024 | Města v Olomouckém kraji touží po rekordní sezoně, v níž hodlá na zájemce políčit atrakce a řadu výhod. Města i agentury cestovního ruchu lákají na novinky, které mají přimět turisty, aby na místě nocovali a pořádně si ho užili.

Prostějov láká na exhibici hvězd. Potíže svazu se turnaje nedotkly, líčí Černošek

15. 5. 2024 | Navzdory potížím Českého tenisového svazu se letošní ročník challengeru v Prostějově, největšího mužského podniku v tuzemsku, uskuteční. „Máme štěstí, že turnaj se finančně i jinak děje úplně mimo svaz,“ říká majitel pořádající agentury TK PLUS Miroslav Černošek. Akce, která proběhne od 3. do 8. června, láká na účast českých reprezentantů i exhibici s Lucií Šafářovou, Tomášem Plekancem, Kristýnou Plíškovou a Janem Kollerem. ...

Pomáhal jsem lidem najít práci, brání se místostarosta obviněný ze zneužití dotace

15. 5. 2024 | Olomoucký krajský soud odstartoval případ místostarosty Šumperka Karla Hoška obžalovaného ze zneužití dotací, když působil jako manažer MAS Horní Pomoraví. Obžaloba mluví o škodě přes čtyři miliony korun, Hošek se brání, že šlo o pochybení asi za čtyřicet tisíc, které byly vráceny. Soud případ odročil na konec června.

Auto se kutálelo po poli, skončilo na střeše. Měl jsem čtyři piva, přiznal řidič

15. 5. 2024 | Divokou nehodu přežil se zraněním opilý řidič, který ve čtvrtek se svým mercedesem havaroval v Bochoři na Přerovsku. Ocelová svodidla jeho auto vymrštila do vzduchu a v poli se několikrát přetočilo přes střechu. Řidič skončil v nemocnici a přišel o řidičský průkaz.

Snad tu nebudu jen za maskota, říká posila olomouckého útoku Kohout

15. 5. 2024 | Před rokem přicházel hokejový útočník Martin Kohout po jedenácti sezonách v Karlových Varech do Brna jako příslib bojovnosti, která však přinese i bodovou nadstavbu. Jenže se trápil, propadl sestavou až do čtvrté formace a po roce opět mění dres. Bude kohoutem i s malým k. „Bojovnost Moru stále hodně zdobí, to bych lhal, kdybych to neřekl, ale herně se tým posunul. Nebude to jen bránění a urputnost,“ těší se na novou výzvu. ...

Doma je v Německu, kde léčí zvířata. Na zámek u Prostějova se šlechtic ale rád vrací

15. 5. 2024 | Na vzácnou návštěvu se chystá zámek v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku. Už na přelomu května a června tam zavítají potomci známého šlechtického rodu SilvaTarouců, původních majitelů zámku. Celý zámecký areál několik let prodělává nákladnou rekonstrukci a proměna pokračuje dodnes.

Semínka nejmenších kaktusů připomínají spíš prach, líčí vášnivý pěstitel

14. 5. 2024 | Úchvatné barevné květy a nádherně tvarované trny zdobí kaktusy, jejichž kráse propadají pěstitelé naplno. K této vášni se hlásí i Jiří Valoušek ze Šumperka, který je kaktusářem téměř čtyřicet let.



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Kriminalisté zadrželi dvě ženy, které vydělávaly na prodeji psů

Praha - V průběhu loňského roku se kriminalisté, na základě trestního oznámení podaného neziskovou organizací na ochranu zvířat, začali zabývat podezř ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Muž z Olomouce chtěl zhodnotit úspory investicí do kryptoměny, přišel o miliony

V Olomouci se stal 67letý muž obětí podvodníka, který ho připravil o dva miliony dvě stě tisíc korun. Muž chtěl zhodnotit své úspory investicí do kryp ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...



Neděle 19.5.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes