OlomoucDnes.cz
OlomoucDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Olomoucký deník - zprávy

Z regionu

Olomoucký deník - zprávy Zdroj: Olomoucký deník - zprávy |

Panstvo, Priessnitz i dostatek vody. V Jeseníku zahájili lázeňskou sezonu

19. 5. 2024 | Ve znamení koncertů, zábavy, ale i elegance 19. století se neslo zahájení lázeňské sezony v Jeseníku. Akci město a lázně hostily od pátku 17. do neděle 19. května. V Jeseníku, kde byl otevřen první vodoléčebný ústav na světě, voda letos nechyběla ani ve formě dešťových kapek.

Výjimečný koncert v Letňáku. Na podporu filharmoniků vystoupí Ledecký i Pecková

19. 5. 2024 | Dagmar Pecková, Janek Ledecký, Jiří Pavlica nebo Jaroslav Hutka vystoupí v pondělí 20. května na podporu Moravské filharmonie Olomouc (MFO). Mimořádným koncertem v olomouckém Letním kině vyvrcholí protest odborářů druhé nejstarší české filharmonie proti chystanému slučování MFO s Moravským divadlem Olomouc.

Beerfest je zpátky. Zve na hudební smršť, desítky pivovarů i novinku na náměstí

19. 5. 2024 | PROGRAM / Tradiční olomoucký Beerfest se po tříleté pauze vrací zpět. Korunní pevnůstku příští týden opět zaplní dvoudenní svátek piva a hudby, zahrají na něm například kapely Buty, Sto zvířat, Gaia Mesiah či Portless. Část programu se odehraje i přímo na olomouckém náměstí.

VIDEO: Okolo Velkého Kosíře vandrovaly všechny generace. Podívejte se

18. 5. 2024 | Pražáci mají Prčice, Hanáci zase Smržické vandr. Ve stejný den jako populární Pochod Praha - Prčice, se konal i jubilejní 20. ročník Smržického vandru. Turistický a dálkový pochod, spojený s cykloturistickou vyjížďkou okolím Velkého Kosíře.

Olomoucké vinné slavnosti zaplnily náměstí. S košty, dobrotami a muzikou

17. 5. 2024 | Tradiční Olomoucké vinné slavnosti zaplnily od pátku Dolní náměstí. Svá vína představuje šestatřicet vinařů z České republiky i zahraničí. Nechybí samozřejmě ani občerstvení nebo doprovodný kulturní program. Košty, dobroty a muzika lákaly v pátek i v nevlídném počasí. Slavnosti pokračují v sobotu až do noc, předpověď již slibuje méně deště a více slunce i tepla.

Záchodky v Čechových sadech: Krásné, ale na prd, stěžují si kritici

17. 5. 2024 | Olomouc má veřejné toalety, které jsou možná nejkrásnější v celém Česku. Památkově chráněný objekt v Čechových sadech, který roky chátral a řešilo se jeho odstranění, se podařilo kompletně zrekonstruovat a vloni v létě záchodky opět začaly sloužit svému účelu. Jsou bez obsluhy, s bezhotovostním platebním systémem pro vstup. S jeho použitím "když člověk musí" to však není tak úplně snadné. 

Olomoucký Letňák začíná sezonu. Láká i na gastrofesty, koncerty a svatby

17. 5. 2024 | Novou sezonu o víkendu zahájí kulturní areál Letního kina Olomouc. V sobotu 18. května tam proběhne oblíbený Vintage Market a v neděli 19. května koncert kapely NO BARRIERS. V průběhu léta se návštěvníci mohou těšit na spoustu koncertů, promítání atraktivních filmových snímků i gastrofestivaly.

Pivovarská čtvrtka v Jeseníkách slaví. Sládek uvařil speciál pro výletníky

17. 5. 2024 | Oblíbený turistický pochod Pivovarská čtvrtka slaví letos kulaté jubileum. Padesát let už je důvodem k oslavě. Také letos organizátoři připravili skvělý program, který vyvrcholí v hanušovickém pivovaru Holba.

Den otevřených lesů na Olomoucku láká na atraktivní program. Kam můžete vyrazit

17. 5. 2024 | Užít si příjemný den v přírodě a dozvědět se spoustu zajímavostí o lese. Právě to čeká rodiny s dětmi, které v sobotu 18. května vyrazí na akci s názvem Den otevřených lesů. Program nabízí například komentované vycházky, ukázky lesníků, jak s koněm přibližují pokácené dřevo, nebo speciální traktor v akci.

Ve Slavoníně začal samosběr jahod. Zájem je obrovský. Skrbeň otevře příští týden

16. 5. 2024 | Na okraji olomoucké čtvrti Slavonín ve čtvrtek 16. května dopoledne odstartoval populární samosběr jahod, o tři týdny dříve než vloni. Zájem byl už po osmé hodině obrovský. Na plantáž se sjížděly davy lidí, někteří kvůli prvním letošním jahodám urazily desítky kilometrů.

Olomoucká muzejní noc láká i na koncerty, výhled z hoteláku či anatomii

16. 5. 2024 | Spoustu nevšedních zážitků nabídne obyvatelům a návštěvníkům hanácké metropole v pátek 17. května Olomoucká muzejní noc. Kromě návštěvy muzeí, galerií, knihoven a dalších kulturních institucí si mohou užít také atraktivní akce pod širým nebem.

Otřesný případ množírny z Olomoucka nemá obdoby. Pejsci se zotavují v Neředíně

15. 5. 2024 | Na Olomoucku se podařilo odhalit množírnu psů. Zvířata zde žila v otřesných podmínkách, mezi výkaly, které psi požírali, v klecích bez možnosti výběhu. Psi trpěli řadou chorob. Štěňata od fen putovala k prodeji do Prahy. Případ nemá svým rozsahem v Česku v poslední době obdoby.

Ve stanu na olomouckém náměstí vyšetří znaménka. Bez objednání a zdarma

15. 5. 2024 | Bezplatné vyšetření pigmentových znamének ve speciálním stanu mohou podstoupit lidé v centru Olomouce.

Průjezd třídou Svobody zavře oprava dlažby, začíná se za pár dní

15. 5. 2024 | Očekávaná oprava zvlněné žulové dlažby na třídě Svobody začne už v pondělí 20. května.

Červený kostel - nový olomoucký hit slaví rok od otevření. Jaký je program

15. 5. 2024 | Více než padesát tisíc návštěvníků a spousta kulturních a společenských akcí pro veřejnost. Takový byl první rok fungování Červeného kostela a nové přístavby. Vědecká knihovna v Olomouci si výročí otevření opraveného kostela připomene v pátek 17. května. Program bude probíhat po celý květen a nabídne například Muzejní noc, Sousedskou slavnost, besedy, přednášky, divadelní představení či koncerty.

Parkovné v centru Olomouce i v noci. Rezidenti tlačí na prodloužení doby placení

15. 5. 2024 | Ulice přecpané auty jsou v každém větším městě. V Olomouci má problémy spojené s parkováním a regulací dopravy dlouhodobě řešit zavádění nové parkovací politiky. Z pohledu motorizovaného obyvatele centra je však zatím spíše k vzteku. Cena dlouhodobého parkování se rezidentům zdvojnásobila, ale zaparkovat nemají kde. Jejich ulice jsou totž zabrány auty, které se večer a o víkendech parkují zdarma. Požadují proto prodloužení doby placeného parkování pro krátkodobé stání návštěvníků centra do noční ...

Na olomouckém náměstí se bude ve velkém slavit Den rodiny. Tady je program

14. 5. 2024 | Bohatý program si ve středu 15. května užijí na Horním náměstí v Olomouci malí i velcí návštěvníci. V rámci oslav Mezinárodního dne rodiny se tam uskuteční atraktivní hudební a taneční vystoupení.

Tři princezny na Bouzově. Hrad obsadí filmaři, točí novou vánoční pohádku

14. 5. 2024 | Do Vánoc sice zbývá ještě více než půl roku, tvůrci pohádky, která se ve svátečním čase v premiéře objeví na programu České televize, už ale mají napilno. Natáčení výpravné pohádky s názvem Tři princezny již začalo v Českém Švýcarsku a štáb se brzy objeví i na pohádkovém hradě Bouzov.

Z ostudy bílé a čisté. Dobrovolník vymaloval a dál udržuje Michalské schody

14. 5. 2024 | Nový pohled se nabízí těm, kdo stoupají po Michalských schodech v olomouckých Bezručových sadech. Historické místo vybílil Josef Kovář - na své náklady a ve volném čase. Navíc schodiště stále udržuje, aby bylo čisté. Jeho aktivita vyvavolal velký ohlas, několik podporovatelů mu následně finančně přispělo, jeden nabídl i přiložit ruku k dílu.

Černý kašel si v Olomouckém kraji vyžádal úmrtí. Jak je na tom region s nákazou

13. 5. 2024 | Nebezpečný černý kašel se stále dynamicky šíří a v Olomouckém kraji si už připsal první letošní úmrtí. I když lékaři za minulý týden zaznamenali v olomouckém regionu 38 nových případů, v případě černého kašle se Olomoucký kraj podle údajů Státního zdravotního ústavu (SZÚ) řadí mezi ty s nejnižší nemocností.



Zpravodajství OlomoucDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Kriminalisté zadrželi dvě ženy, které vydělávaly na prodeji psů

Praha - V průběhu loňského roku se kriminalisté, na základě trestního oznámení podaného neziskovou organizací na ochranu zvířat, začali zabývat podezř ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Muž z Olomouce chtěl zhodnotit úspory investicí do kryptoměny, přišel o miliony

V Olomouci se stal 67letý muž obětí podvodníka, který ho připravil o dva miliony dvě stě tisíc korun. Muž chtěl zhodnotit své úspory investicí do kryp ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...



Neděle 19.5.2024
Olomoucký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes